Država
SVETA ZEMLJA - Jeruzalem SVETA ZEMLJA - Jeruzalem SVETA ZEMLJA - Jeruzalem SVETA ZEMLJA - Jeruzalem

SVETA ZEMLJA - Jeruzalem

Vjerska putovanja
Nazaret , Betlehem , Jeruzalem

8 dana, avionom

cijena od 7.500 kn

22.10., 05.11.,


Mihael Putovanja

Organizator putovanja: Mihael Putovanja


  • Program putovanja

  • Pošalji upit

1.dan: ZAGREB-TEL AVIV-NAZARET

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb u... sati kod šaltera informacija. Prijava za let, predaja prtljage. Polet aviona za Tel Aviv u .... Avio kompanija Sun Dor točno vrijeme leta daje tjedan dana prije polaska. Dolazak u Tel Aviv. Vožnja autobusom do Nazareta. Smještaj u hotel. Večera ili hladna večera ili okrepa ukoliko se stigne nakon 21.00 sat. Noćenje.                                                                             

2.dan NAZARET-KANA-TIBERIJA-BRDO BLAŽENSTVA-KAFARNAUM-TABGHA

Doručak. Odlazak na sveta mjesta: NAZARET - mjesto Navještenja i življenja Svete Obitelji, sveta misa. Posjet KANI – prvo Isusovo čudo i nastavak vožnje do TIBERIJE. Vožnja brodom po Galilejskom jezeru. Ručak -  riba sv. Petra. Odlazak na BRDO BLAŽENSTVA gdje je Isus izrekao Govor na gori,  KAFARNAUM – sinagoga i kuća sv. Petra u kojoj je Isus ozdravio Petrovu punicu i TABGHA – bazilika umnoženja kruha i crkva Petrova prvenstva. Večera. Noćenje.   

3.Dan TABOR–HAIFA-KARMEL-CEZAREJA-TEL AVIV -BETLEHEM

Doručak. Vožnja autobusom do TABORA – brda preobraženja Isusova. Sveta misa. Odlazak do HAIFE. Kratki razgled i odlazak na brdo  KARMEL. Posjet Ilijinoj špilji. Nastavak vožnje do CEZAREJE. Razgled starog akvadukta. Odlazak do JAFFE – crkve sv. Petra i TEL AVIVA. Panoramski razgled glavnog grada Izraela. Odlazak u Betlehem.  Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.                                                                                     

4.dan BETLEHEM - EIN KARIM - EMAUS 

Doručak. Posjet Bazilici Rođenja sa špiljom rođenja Isusova, špiljom u kojoj je živio sv. Jeronim i župnom crkvom sv. Katarine, špilja mlijeka i pastirska polja.  Sveta misa. Ručak. Odlazak u  EIN KARIM – mjesto rođenja sv. Ivana Krstitelja. Marijin izvor. Crkva Pohođenja Marijina Elizabeti (mjesto Marijina hvalospjeva „Veliča“). EMAUS, mjesto Kleofine kuće. Povratak u Betlehem.Večera iznenađenja u  arapskom restoranu. Noćenje.                                                                                                                               

5.dan JERUZALEM Doručak. MASLINSKA GORA.

Betfaga – mjesto Isusova svečanog ulaska u Jeruzalem na Cvjetnicu, mjesto uzašašća Isusova, crkva Očenaša, crkva Dominus Flevit (Gospodnjeg plača) - sveta misa,Gospin grob, Maslinski vrt s bazilikom Muke – krvavog znoja Isusova. Mjesto mučeništva sv. Stjepana i vrata sv. Stjepana. Ručak. Crkva sv. Ane, ribnjak Bethezda, tvrđava Atonija – 1. Postaja Križnog puta. Kapela bičevanja, Križni put (Via Dolorosa) – pobožnost i tumačenje. Bazilika sv. Groba: Kalvarija – sv. Grob. Povratak u Betlehem. Večera, noćenje.                                                       

6. DAN JERIHON-JARDENIT-QUMRAN-BETANIJA

Doručak. Odlazak u JERIHON – pretpovijesno naselje i pogled na brdo Isusove kušnje. Posjet JARDENITU – mjestu Isusova krštenja i nastavak vožnje do Mrtvog mora. Kupanje. Ručak.  Odlazak u QUMRAN i razgled mjesta gdje su u špiljama pronađeni stari spisi Esena (svici). Odlazak na MASADU – pustinjsku utvrdu Heroda Velikog. Na povratku u Betlehem posjet BETANIJI – crkvi Lazarova groba. Sveta misa. Večera. Noćenje.

''Bog, tvoj otac je iznad svega. On može riješiti sve nevolje tvoga života! Uzdaj se u Njega i vidjet ćeš kako On rješava!''

7.dan JERUZALEM

Doručak. Novi Jeruzalem, Kneset, Yad Veshem, Hramski prostor: džamija Al Aksa, Omarova džamija (ukoliko bude dozvoljen ulaz) i mjesto Tavelićeve pogibije, Zid plača (Zapadni zid). SION: Crkva Marijina usnuća, Dvorana posljednje večere, crkva sv. Petra od Pijetlova pjeva, Siloam.  Poslije podne slobodno za vlastite potrebe. Povratak u Betlehem. Večera i spremanje prtljage. Noćenje.                                                                 

8.dan  BETLEHEM-TEL AVIV-ZAGREB

Doručak. Transfer autobusom do Tel Aviva. Nastavak leta za Zagreb u ... Dolazak u zračnu luku Pleso u ... čime završava naše hodočašće.

 

CIJENA ARANŽMANA: 7.500,00 kn


Za plaćanje kreditnim karticama cijena se uvećava 4 – 6% .

Preporučamo uplatu dobrovoljnog osiguranja od otkaza u slučaju bolesti (103,50 kn) i osiguranje prtljage.

NAPOMENA: Osiguranje od otkaza putovanja prijavljuje se i uplaćuje kod prijave za putovanje.  

U slučaju promjene tečaja USD (iznad 6,00 kn) i nadoplate za povećanje cijene goriva od aviokompanije Sun Dor, cijena će se korigirati  20 dana prije polaska.

Cijena aranžmana uključuje: POVRATNU AVIONSKU KARTU Zagreb-Tel Aviv-Zagreb i pristojbe zračnih luka, 7 polupansiona i 4 ručka, transfere, razglede prema programu u klimatiziranom turističkom autobusu, sve ulaznice objekata koji se posjećuju, vožnju brodom po Galilejskom jezeru, vožnja taksijem na Brdo Blaženstva, kupanje na Mrtvom moru, ulaznicu i žičaru na Masadu, putno zdravstveno osiguranje, obavezne napojnice, duhovno i stručno vodstvo   osiguranje jamčevine, osiguranje od odgovornosti kod Allianz d.d. polica broj 1500-171176520 i organizaciju putovanja. 

Cijena aranžmana ne uključuje: doplatu za jednokrevetnu sobu (170,00$), gore navedena i preporučena osiguranja.

PUTOVNICA  MORA BITI VAŽEĆA JOŠ 6 MJESECI  NAKON PUTA         

Minimalni broj putnika: 40.

 

--------------------------------------------

 

IZRAEL-INFORMACIJE

IZRAEL ( hebrejski MEDINAT  YISRA'EL)
Površina:  20.320 km2
Broj stanovnika: oko 7.000,000 (2000. godine)
Gl. Grad: JERUZALEM
Državno uredjenje:  REPUBLIKA

Novac:  Plaćanje u Izraelu se vrši US dolarima. Valja imati malo sitniša za odlazak u WC (ako treba ubaciti novčiće u automat)
Jezik: hebrejski , arapski ali većina stanovništva prilično dobro govori engleski
Vrijeme: Od travnja do listopada traje sušni dio godine, dok od listopada do kraja ožujka traje kišni period.  Proljeće(3.,4. i 5. mjesec) : vremenski najpovoljnija sezona u godini. Vrijeme je u proljeće vrlo ugodno. Temperature u Tel Avivu su između 16 i 24 Celzijevih stupnjeva, dok je u Jeruzalemu i na visoravni Golan oko 3 stupnjeva hladnije. Ljeto: 6.,7. i 8. mjesec ( i ponekad čak i 9. mjesec): Ljeta su u Izraelu vruća.  Temperature u Tel Avivu su između 24 i  35 stupnjeva Celzijevih. Jeruzalem je otprilike 3 stupnjeva hladniji.  Jesen (9.,10. i 11. mjesec):  Jesen je u Izraelu jako ugodna. Temperature u Tel Avivu  su između 16 do 24 stupnjeva Celzijevih, dok su u Jeruzalemu 3 stupnjeva niže.
Što obući:  3.,4.i 5. mjesec: preporuča se laganija odjeća, dakle majice sa kratkim rukavima preko dana,majica sa dugim rukavima i lagana jakna za večeri. Za 6.,7. I 8. Mjesec:  nositi laganu odjeću. U jesen (9.,10. i 11.mjesec) uzeti majice s kratkim rukavima i laganu jaknu. Prilikom posjeta sakralnim objektima ramena i koljena moraju biti pokrivena.
Za kupanje u Mrtvom moru potrebne sunčane naočale i kupaći kostim.
Putovnica:  Za ulazak u zemlju potrebna je važeća putovnica koja vrijedi još najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju
Viza : nije potrebna

Carinske formalnosti Svi predmeti namijenjeni za vaše osobne potrebe oslobođeni su carine u Izraelu. Vrijednije (profesionalne) fotoaparate i kamere treba prijaviti na izlasku iz Hrvatske.
Putna prtljaga: U zrakoplov je dozvoljeno unijeti samo 1 komad prtljage i to onaj koji odgovara propisanim mjerama – da može stati u pretinac iznad sjedala putnika (do 8 kg). Podsjećamo vas da se u prtljazi ne smije nalaziti oštri predmeti (nožići, turpije za nokte, škarice, tekućina– ovo pravilo posebno vrijedi za povratak – ni u kom slučaju ne stavljati vodu iz Jordana koju kupite u bočicama u ručnu prtljagu...). Takve stvari stavite u veliki kofer koji se predaje u avion a koji ne ide s vama (do 20 kg).
GSM telefoniranje Naši GMS operateri imaju ugovore s lokalnim kompanijama: Orange i Cellcom. Cijena minute poziva prema Hrvatskoj iznosi oko 2,50 EUR od 08 - 20 h, noću oko 2,00 EUR, dok je cijena SMS poruke oko 0,50 EUR. Telefoniranje iz soba je preskupo.

Lopovi Najbolje je nabaviti malu torbicu oko vrata i krupniji novac i dokumente čuvati u njoj, a ostalo u džepu. Kupovanje izvan trgovina je opasno jer tu lopovi koriste gužvu i kradu. Nisu nasilni pa su zato neprimjetni, ali vješti.
Voda – piti najmanje 1 – 2 litre vode dnevno. Voda u slavinama je zdrava, a voda se može kupiti u autobusu. Ako slučajno voda nije za piće bit ćete na to upozoreni jer piše i na engleskom jeziku.
Slikanje i snimanje: Na većini lokaliteta je dozvoljeno, ali ako negdje nije, bit ćete obaviješteni.Zabranjeno je fotografiranje vojnih i policijskih objekata.
U sobama u hotelu ne ostavljati ništa vrijedno. Koristiti sefove na recepciji hotela. Novac i putovnicu uvijek imati sa sobom. 

Podaci o putovanju

Osiguranje

(Otprilike 10kn po danu, minimalno 40kn)

Kontakt podaci

Prihvaćam opće uvjete poslovanja