Europska putovanja Daleka putovanja Krstarenja Mediteran Sport Zabavni parkovi Kongresi i sajmovi Blagdanska putovanja
Početak putovanja od

 

do Država
TOP 10 DESTINACIJA Star Icon Star Icon
1. London 9,8 250
2. New York 9,4 120
3. Rim 9,3 4
4. Pariz 9,0 88
5. San Francisco 8,9 22
6. Marrakech 8,8 11
7. Istanbul 8,6 19
8. Barcelona 8,4 18
9. Berlin 8,0 555
10. Firenza 7,9 45
Pariz
od 1.990kn
London
od 2.490kn
Istanbul
od 1.890kn
Sva putovanja > Azija > Izrael > Nazaret > SVETA ZEMLJA - Jeruzalem

SVETA ZEMLJA - Jeruzalem

SVETA ZEMLJA - Jeruzalem

Cijena od 7.500 kn

Broj dana 8

Prijevoz avionom

Datumi putovanja

22.10.2013. Utorak

05.11.2013. Utorak

SVETA ZEMLJA - Jeruzalem SVETA ZEMLJA - Jeruzalem SVETA ZEMLJA - Jeruzalem

1.dan: ZAGREB-TEL AVIV-NAZARET

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb u... sati kod šaltera informacija. Prijava za let, predaja prtljage. Polet aviona za Tel Aviv u .... Avio kompanija Sun Dor točno vrijeme leta daje tjedan dana prije polaska. Dolazak u Tel Aviv. Vožnja autobusom do Nazareta. Smještaj u hotel. Večera ili hladna večera ili okrepa ukoliko se stigne nakon 21.00 sat. Noćenje.                                                                             

2.dan NAZARET-KANA-TIBERIJA-BRDO BLAŽENSTVA-KAFARNAUM-TABGHA

Doručak. Odlazak na sveta mjesta: NAZARET - mjesto Navještenja i življenja Svete Obitelji, sveta misa. Posjet KANI – prvo Isusovo čudo i nastavak vožnje do TIBERIJE. Vožnja brodom po Galilejskom jezeru. Ručak -  riba sv. Petra. Odlazak na BRDO BLAŽENSTVA gdje je Isus izrekao Govor na gori,  KAFARNAUM – sinagoga i kuća sv. Petra u kojoj je Isus ozdravio Petrovu punicu i TABGHA – bazilika umnoženja kruha i crkva Petrova prvenstva. Večera. Noćenje.   

3.Dan TABOR–HAIFA-KARMEL-CEZAREJA-TEL AVIV -BETLEHEM

Doručak. Vožnja autobusom do TABORA – brda preobraženja Isusova. Sveta misa. Odlazak do HAIFE. Kratki razgled i odlazak na brdo  KARMEL. Posjet Ilijinoj špilji. Nastavak vožnje do CEZAREJE. Razgled starog akvadukta. Odlazak do JAFFE – crkve sv. Petra i TEL AVIVA. Panoramski razgled glavnog grada Izraela. Odlazak u Betlehem.  Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.                                                                                     

4.dan BETLEHEM - EIN KARIM - EMAUS 

Doručak. Posjet Bazilici Rođenja sa špiljom rođenja Isusova, špiljom u kojoj je živio sv. Jeronim i župnom crkvom sv. Katarine, špilja mlijeka i pastirska polja.  Sveta misa. Ručak. Odlazak u  EIN KARIM – mjesto rođenja sv. Ivana Krstitelja. Marijin izvor. Crkva Pohođenja Marijina Elizabeti (mjesto Marijina hvalospjeva „Veliča“). EMAUS, mjesto Kleofine kuće. Povratak u Betlehem.Večera iznenađenja u  arapskom restoranu. Noćenje.                                                                                                                               

5.dan JERUZALEM Doručak. MASLINSKA GORA.

Betfaga – mjesto Isusova svečanog ulaska u Jeruzalem na Cvjetnicu, mjesto uzašašća Isusova, crkva Očenaša, crkva Dominus Flevit (Gospodnjeg plača) - sveta misa,Gospin grob, Maslinski vrt s bazilikom Muke – krvavog znoja Isusova. Mjesto mučeništva sv. Stjepana i vrata sv. Stjepana. Ručak. Crkva sv. Ane, ribnjak Bethezda, tvrđava Atonija – 1. Postaja Križnog puta. Kapela bičevanja, Križni put (Via Dolorosa) – pobožnost i tumačenje. Bazilika sv. Groba: Kalvarija – sv. Grob. Povratak u Betlehem. Večera, noćenje.                                                       

6. DAN JERIHON-JARDENIT-QUMRAN-BETANIJA

Doručak. Odlazak u JERIHON – pretpovijesno naselje i pogled na brdo Isusove kušnje. Posjet JARDENITU – mjestu Isusova krštenja i nastavak vožnje do Mrtvog mora. Kupanje. Ručak.  Odlazak u QUMRAN i razgled mjesta gdje su u špiljama pronađeni stari spisi Esena (svici). Odlazak na MASADU – pustinjsku utvrdu Heroda Velikog. Na povratku u Betlehem posjet BETANIJI – crkvi Lazarova groba. Sveta misa. Večera. Noćenje.

''Bog, tvoj otac je iznad svega. On može riješiti sve nevolje tvoga života! Uzdaj se u Njega i vidjet ćeš kako On rješava!''

7.dan JERUZALEM

Doručak. Novi Jeruzalem, Kneset, Yad Veshem, Hramski prostor: džamija Al Aksa, Omarova džamija (ukoliko bude dozvoljen ulaz) i mjesto Tavelićeve pogibije, Zid plača (Zapadni zid). SION: Crkva Marijina usnuća, Dvorana posljednje večere, crkva sv. Petra od Pijetlova pjeva, Siloam.  Poslije podne slobodno za vlastite potrebe. Povratak u Betlehem. Večera i spremanje prtljage. Noćenje.                                                                 

8.dan  BETLEHEM-TEL AVIV-ZAGREB

Doručak. Transfer autobusom do Tel Aviva. Nastavak leta za Zagreb u ... Dolazak u zračnu luku Pleso u ... čime završava naše hodočašće.

 

CIJENA ARANŽMANA: 7.500,00 kn


Za plaćanje kreditnim karticama cijena se uvećava 4 – 6% .

Preporučamo uplatu dobrovoljnog osiguranja od otkaza u slučaju bolesti (103,50 kn) i osiguranje prtljage.

NAPOMENA: Osiguranje od otkaza putovanja prijavljuje se i uplaćuje kod prijave za putovanje.  

U slučaju promjene tečaja USD (iznad 6,00 kn) i nadoplate za povećanje cijene goriva od aviokompanije Sun Dor, cijena će se korigirati  20 dana prije polaska.

Cijena aranžmana uključuje: POVRATNU AVIONSKU KARTU Zagreb-Tel Aviv-Zagreb i pristojbe zračnih luka, 7 polupansiona i 4 ručka, transfere, razglede prema programu u klimatiziranom turističkom autobusu, sve ulaznice objekata koji se posjećuju, vožnju brodom po Galilejskom jezeru, vožnja taksijem na Brdo Blaženstva, kupanje na Mrtvom moru, ulaznicu i žičaru na Masadu, putno zdravstveno osiguranje, obavezne napojnice, duhovno i stručno vodstvo   osiguranje jamčevine, osiguranje od odgovornosti kod Allianz d.d. polica broj 1500-171176520 i organizaciju putovanja. 

Cijena aranžmana ne uključuje: doplatu za jednokrevetnu sobu (170,00$), gore navedena i preporučena osiguranja.

PUTOVNICA  MORA BITI VAŽEĆA JOŠ 6 MJESECI  NAKON PUTA         

Minimalni broj putnika: 40.

 

--------------------------------------------

 

IZRAEL-INFORMACIJE

IZRAEL ( hebrejski MEDINAT  YISRA'EL)
Površina:  20.320 km2
Broj stanovnika: oko 7.000,000 (2000. godine)
Gl. Grad: JERUZALEM
Državno uredjenje:  REPUBLIKA

Novac:  Plaćanje u Izraelu se vrši US dolarima. Valja imati malo sitniša za odlazak u WC (ako treba ubaciti novčiće u automat)
Jezik: hebrejski , arapski ali većina stanovništva prilično dobro govori engleski
Vrijeme: Od travnja do listopada traje sušni dio godine, dok od listopada do kraja ožujka traje kišni period.  Proljeće(3.,4. i 5. mjesec) : vremenski najpovoljnija sezona u godini. Vrijeme je u proljeće vrlo ugodno. Temperature u Tel Avivu su između 16 i 24 Celzijevih stupnjeva, dok je u Jeruzalemu i na visoravni Golan oko 3 stupnjeva hladnije. Ljeto: 6.,7. i 8. mjesec ( i ponekad čak i 9. mjesec): Ljeta su u Izraelu vruća.  Temperature u Tel Avivu su između 24 i  35 stupnjeva Celzijevih. Jeruzalem je otprilike 3 stupnjeva hladniji.  Jesen (9.,10. i 11. mjesec):  Jesen je u Izraelu jako ugodna. Temperature u Tel Avivu  su između 16 do 24 stupnjeva Celzijevih, dok su u Jeruzalemu 3 stupnjeva niže.
Što obući:  3.,4.i 5. mjesec: preporuča se laganija odjeća, dakle majice sa kratkim rukavima preko dana,majica sa dugim rukavima i lagana jakna za večeri. Za 6.,7. I 8. Mjesec:  nositi laganu odjeću. U jesen (9.,10. i 11.mjesec) uzeti majice s kratkim rukavima i laganu jaknu. Prilikom posjeta sakralnim objektima ramena i koljena moraju biti pokrivena.
Za kupanje u Mrtvom moru potrebne sunčane naočale i kupaći kostim.
Putovnica:  Za ulazak u zemlju potrebna je važeća putovnica koja vrijedi još najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju
Viza : nije potrebna

Carinske formalnosti Svi predmeti namijenjeni za vaše osobne potrebe oslobođeni su carine u Izraelu. Vrijednije (profesionalne) fotoaparate i kamere treba prijaviti na izlasku iz Hrvatske.
Putna prtljaga: U zrakoplov je dozvoljeno unijeti samo 1 komad prtljage i to onaj koji odgovara propisanim mjerama – da može stati u pretinac iznad sjedala putnika (do 8 kg). Podsjećamo vas da se u prtljazi ne smije nalaziti oštri predmeti (nožići, turpije za nokte, škarice, tekućina– ovo pravilo posebno vrijedi za povratak – ni u kom slučaju ne stavljati vodu iz Jordana koju kupite u bočicama u ručnu prtljagu...). Takve stvari stavite u veliki kofer koji se predaje u avion a koji ne ide s vama (do 20 kg).
GSM telefoniranje Naši GMS operateri imaju ugovore s lokalnim kompanijama: Orange i Cellcom. Cijena minute poziva prema Hrvatskoj iznosi oko 2,50 EUR od 08 - 20 h, noću oko 2,00 EUR, dok je cijena SMS poruke oko 0,50 EUR. Telefoniranje iz soba je preskupo.

Lopovi Najbolje je nabaviti malu torbicu oko vrata i krupniji novac i dokumente čuvati u njoj, a ostalo u džepu. Kupovanje izvan trgovina je opasno jer tu lopovi koriste gužvu i kradu. Nisu nasilni pa su zato neprimjetni, ali vješti.
Voda – piti najmanje 1 – 2 litre vode dnevno. Voda u slavinama je zdrava, a voda se može kupiti u autobusu. Ako slučajno voda nije za piće bit ćete na to upozoreni jer piše i na engleskom jeziku.
Slikanje i snimanje: Na većini lokaliteta je dozvoljeno, ali ako negdje nije, bit ćete obaviješteni.Zabranjeno je fotografiranje vojnih i policijskih objekata.
U sobama u hotelu ne ostavljati ništa vrijedno. Koristiti sefove na recepciji hotela. Novac i putovnicu uvijek imati sa sobom. 

Glavni organizator putovanja: Mihael Putovanja

Ketegorija putovanja: Vjerska putovanja

3 načina za rezervaciju

 

U poslovnici

Posjetite nas
Vlaška 73

 

Putem upita

Nakon što izaberete putovanje pošaljite upit.

 

Telefonom
01 4641 373

Pon - Pet : 08 - 18
Sub: 09 do 13

Zašto putovanja.net

 

400 putovanja

 

31 agencija

 

sve na jednom mjestu

SVETA ZEMLJA - Jeruzalem

SVETA ZEMLJA - Jeruzalem

SVETA ZEMLJA - Jeruzalem

SVETA ZEMLJA - Jeruzalem

Podaci o putovanju

Osiguranje

(Otprilike 10kn po danu, minimalno 40kn)

Kontakt podaci

Prihvaćam opće uvjete poslovanja

Nazaret, Betlehem, Jeruzalem, rezervirajte smještaj u hotelima!
+